Δείτε τις 21 συνταγές για να διαλέξετε τον φρέσκο χυμό σας και με ένα τηλεφώνημα να τον παραλάβετε στον χώρο σας στη σελίδα με τα προϊόντα μας.
Για τον επαγγελματικό σας χώρο στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

 

+30 21041 24227
greengarden594@gmail.com

Blog

HomeΥγιεινη ΔιατροφηΚαθαρισμός και μαγείρεμα μπρόκολου
h

Καθαρισμός και μαγείρεμα μπρόκολου

Τρώμε μπρόκολο

Η επιστημονική ονομασία του μπρόκολου είναι Brassica oleracea var. italica (Κράμβη η λαχανώδης). Η καταγωγή του είναι όπως καταλαβαίνετε από την Ιταλία.

Οι έρευνες των τελευταίων χρόνων, για το μπρόκολο το κατατάσσουν ανάμεσα στους πιο σπουδαίους συμμάχους της υγείας μας και θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά. 

Για να μαγειρέψετε διαλέξτε φρέσκα, πράσινα και σφιχτά μπρόκολα, χωρίς κίτρινους αποχρωματισμούς. Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε μόνο το άνθος του μπρόκολου, διότι περιέχει μια πληθώρα αντιοξειδωτικών, βιταμίνες Α, C και Ε, ασβέστιο και μαγνήσιο. Μην πετάτε τα φύλλα και τα κοτσάνια! Πρέπει να ξέρετε ότι 30 γραμμάρια από φύλλα μπρόκολου περιέχουν το 90% της απαιτούμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, που βελτιώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και την όραση.

Μην πετάτε τα φύλλα και τα κοτσάνια! Πρέπει να ξέρετε ότι 30 γραμμάρια από φύλλα μπρόκολου περιέχουν το 90% της απαιτούμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Α, που βελτιώνει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα και την όραση.

Μπορείτε να καθαρίσετε τα φύλλα και τα κοτσάνια, να τα κόψετε σε ομοιόμορφες φέτες για ομοιόμορφο ψήσιμο και να τα μαγειρέψετε μαζί με τα άνθη. Το μπρόκολο τρώγεται και ωμό, γίνεται τουρσί, αλλά και συνοδεύει τις βραστές σαλάτες σας. Αποφύγετε να το μαγειρέψετε πολύ ώρα και σε υψηλή θερμοκρασία γιατί χάνει πάνω από το 66% των θρεπτικών στοιχείων του. Ο ιδανικός τρόπος μαγειρέματος είναι το ελαφρύ βράσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

Το άρθρο είναι μόνον ενημερωτικό. Δεν παρέχει συστάσεις κατανάλωσης ή άλλης χρήσης. Για οποιαδήποτε χρήση απαιτούνται εξατομικευμένες συμβουλές, που πρέπει να ζητήσετε από τον γιατρό και από τον διαιτολόγο σας.

Εμπνεύστρια της δημιουργίας της Green Garden είναι η κυρία Μαρίνα Τσόγκα που, από το 1993, καλλιεργεί το πρότυπο του υγιεινού τρόπου διατροφής στου ανθρώπους γύρω της. Η αγάπη της για την υγεία και την αφθονία σε όλα είδη διατροφής έγιναν το σήμα κατατεθέν της αλυσίδα καταστημάτων Green.

Sorry, the comment form is closed at this time.

if( function_exists('slbd_display_widgets') ) { echo slbd_display_widgets(); }