Δείτε τις 21 συνταγές για να διαλέξετε τον φρέσκο χυμό σας και με ένα τηλεφώνημα να τον παραλάβετε στον χώρο σας στη σελίδα με τα προϊόντα μας.
Για τον επαγγελματικό σας χώρο στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

 

+30 21041 24227
greengarden594@gmail.com

Ροδάκινα

Τρώμε θρεπτικά Ροδάκινα

Τα ροδάκινα έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας

Το ροδάκινο το συναντάμε με πολλές ποικιλίες (με χνούδι ή χωρίς) και χρώματα (κίτρινο, ρόδινο, κόκκινου ή λευκόσαρκο). Η καταγωγή του είναι από την Κίνα, αλλά η καλλιέργεια της επεκτάθηκε προς τις χώρες της Μεσογείου την Αμερική και την Αυστραλία. Σήμερα είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά.

Με ένα ροδάκινο αισθάνεστε χορτάτοι, χωρίς να φορτώσετε τον οργανισμό σας με λιπαρά και περιττά σάκχαρα έτσι είναι σύμμαχος στο αδυνάτισμά. Τα αντιοξειδωτικά στα ροδάκινα ωφελούν την καρδιά σας με την καταστροφή των ελεύθερων ριζών οι οποίες ξεκινούν αλυσιδωτές αντιδράσεις μέσα στο σώμα σας και οδηγούν το σώμα σε γήρανση. Ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά στα ροδάκινα, το χλωρογενικό οξύ που συντελεί στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, έτσι ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της γήρανσης και να συμβάλλει στην αποτροπή των χρόνιων παθήσεων. Τα ροδάκινα ακόμη περιέχουν διάφορες βιοενεργές ενώσεις και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες καταπολεμούν το μεταβολικό σύνδρομο, που προκαλεί φλεγμονές, παχυσαρκία και καρδιακά προβλήματα. Περιέχει, επίσης φυτικές ίνες που είναι απαραίτητες για την καλή πέψη, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και τη διασφάλιση της υγείας του πεπτικού συστήματος, τη ρύθμιση των επιπέδων της χοληστερόλης σας, βοηθώντας έτσι να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Στο εξαιρετικό αυτό φρούτο θα βρείτε δέκα διαφορετικές βιταμίνες. Ένα μεγάλο ροδάκινο περιέχει 560 μονάδες της βιταμίνης Α η οποία είναι σημαντική ώστε να έχουμε καλή όραση. 11,5 mg βιταμίνης C, που είναι αντιοξειδωτική και βοηθά στην δόμηση των οστών. Ακόμα θα βρούμε τις βιταμίνες Ε και Κ. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, ενώ η Κ είναι απαραίτητη για την πήξης του αίματος του οργανισμού σας. σας. Τα ροδάκινα είναι επίσης μια πηγή θειαμίνης, ριβοφλαβίνης, βιταμίνης Β-6, νιασίνης, φολικού οξέος και παντοθενικού οξέος.

Ένα από τα σημαντικότερα αντιοξειδωτικά στα ροδάκινα, το χλωρογενικό οξύ που συντελεί στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών, έτσι ώστε να μειωθούν οι επιπτώσεις της γήρανσης και να συμβάλλει στην αποτροπή των χρόνιων παθήσεων.

Έχουν, ακόμη, 332 mg Καλίου  που συντελεί στη βελτίωση της πίεσης του αίματος, την πρόληψη δημιουργίας πέτρας στα νεφρά και αποτρέπει την απώλεια οστικής μάζας. Επίσης, περιέχει σε κάποιο ποσοστό φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό, ασβέστιο και μαγγάνιο. Όλα αυτά τα ανόργανα άλατα συνεργάζονται για την υποστήριξη της υγείας του νευρικού συστήματος, των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των οστών. Τα ροδάκινα είναι γνωστά κυρίως για την αποτελεσματική προστασία του οργανισμού κατά του καρκίνου του πνεύμονα, του παχέος εντέρου καθώς και των καρκίνων του στόματος. Επίσης, τα φαινολικά οξέα, που περιέχονται στα ροδάκινα φαίνεται ότι σταματούν τις κυτταρικές γραμμές του καρκίνου του μαστού από το να αναπτυχθούν χωρίς να προκαλούν ζημία στα φυσιολογικά κύτταρα. Συντελούν ακόμη και στη μείωση της τριχόπτωσης αλλά και το ωραίο και νεανικό δέρμα.

Το άρθρο είναι μόνον ενημερωτικό. Δεν παρέχει συστάσεις κατανάλωσης ή άλλης χρήσης. Για οποιαδήποτε χρήση απαιτούνται εξατομικευμένες συμβουλές, που πρέπει να ζητήσετε από τον γιατρό και από τον διαιτολόγο σας.

Εμπνεύστρια της δημιουργίας της Green Garden είναι η κυρία Μαρίνα Τσόγκα που, από το 1993, καλλιεργεί το πρότυπο του υγιεινού τρόπου διατροφής στου ανθρώπους γύρω της. Η αγάπη της για την υγεία και την αφθονία σε όλα είδη διατροφής έγιναν το σήμα κατατεθέν της αλυσίδα καταστημάτων Green.

Sorry, the comment form is closed at this time.

if( function_exists('slbd_display_widgets') ) { echo slbd_display_widgets(); }