Δείτε τις 21 συνταγές για να διαλέξετε τον φρέσκο χυμό σας και με ένα τηλεφώνημα να τον παραλάβετε στον χώρο σας στη σελίδα με τα προϊόντα μας.
Για τον επαγγελματικό σας χώρο στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

 

+30 21041 24227
greengarden594@gmail.com
h

Φράουλες

Αγαπάμε τις φράουλες γιατί απλά μας αρέσουν!
Έχουν όμως και πολλά θρεπτικά στοιχεία και πλήθος βιταμινών,
όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E.

Οι φράουλες περιέχουν αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που εμποδίζουν την αύξηση της κακής χοληστερίνης, η οποία με τη σειρά της βουλώνει τις αρτηρίες οδηγώντας στα ανάλογα προβλήματα της καρδιάς, ενισχύουν την αντιφλεγμονώδη δράση του οργανισμού, προωθώντας την υγεία της καρδιάς και με τη φισετίνη, ενεργοποιούν τον εγκέφαλο και ενισχύουν την μνήμης σας. Τα αντιοξειδωτικά στοιχεία της φράουλας εμποδίζουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μια κούπα φράουλες έχει μόνο 53 θερμίδες και αυτό τις κάνει ιδανικές για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C της φράουλας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις και μικρόβια, όπως επίσης φημίζονται για την αντιγηραντική τους δράση κρατώντας το δέρμα νεανικό και καταπολεμώντας την ακμή.  Ακόμη η βιταμίνη C της φράουλας επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθάει έτσι το σώμα να χάσει βάρος. Οι φυτικές ίνες της φράουλας θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν εντερικά προβλήματα, ενώ θα συμβάλλουν και στη διατήρηση των καλών επιπέδων ζαχάρου στο αίμα σας. (Οι διαβητικοί έχουν το ελεύθερο να τρώνε φράουλες.) Επίσης σας φουσκώνουν και διατηρούν το αίσθημα του κορεσμού για περισσότερη ώρα. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε κάλιο, μαγγάνιο και μεταλλικά στοιχεία προωθεί την σωστή ανάπτυξη των οστών και τη διατήρηση της δύναμης και υγείας τους. Οι φράουλες περιέχουν φολικό οξύ, ελλαγικό οξύ και βιταμίνες Β5 και Β6 και αυτά τα θρεπτικά στοιχεία αποτρέπουν το αδυνάτισμα της τρίχας και εν τέλει την τριχόπτωση. Ακόμα, τα μεταλλικά στοιχεία που συναντώνται στη φράουλα, όπως είναι το μαγνήσιο και ο χαλκός εμποδίζουν την εμφάνιση πιτυρίδας και την ανάπτυξη μυκήτων.

Είναι σημαντικό ότι οι κύριες αιτίες για σχεδόν όλα τα προβλήματα των ματιών, είναι οι ελεύθερες ρίζες και η έλλειψη ορισμένων θρεπτικών ουσιών. Στις μεγαλύτερες ηλικίες, η έλλειψη αυτών των προστατευτικών θρεπτικών συστατικών, τα επιβλαβή οξειδωτικά ή οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούν διάφορες βλάβες στα μάτια, όπως η ξηρότητα, η εκφύλιση των οπτικών νεύρων, η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, δυσκολίες στην όραση, αλλά και ευαισθησία στις μολύνσεις. Tα αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C, τα φλαβονοειδή, οι φαινολυκίες φυτοχημικές ουσίες και το ελαγικό οξύ, που περιέχονται στις φράουλες, μπορούν να συμβάλουν στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων σε μεγάλο βαθμό, αλλά και στην πίεση των ματιών, καθώς περιέχουν κάλιο, που βοηθά στη διατήρηση της σωστής πίεσης.

Η υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C της φράουλας, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από τις διάφορες λοιμώξεις και μικρόβια, όπως επίσης φημίζονται για την αντιγηραντική τους δράση κρατώντας το δέρμα νεανικό και καταπολεμώντας την ακμή.  Ακόμη η βιταμίνη C της φράουλας επιταχύνει το μεταβολισμό και βοηθάει έτσι το σώμα να χάσει βάρος.

Φάτε πολλές φράουλες και στην εγκυμοσύνη σας γιατί χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε φολικό οξύ, οι φράουλες βοηθούν στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, της σπονδυλικής στήλης και του κρανίου του εμβρύου, ενώ το προστατεύουν και από την εμφάνιση τυχόν ατελειών και ανωμαλιών. Με αυτό το θαυματουργό φρούτο θα δώσετε γερές βάσεις στο μωρό σας.

Το άρθρο είναι μόνον ενημερωτικό. Δεν παρέχει συστάσεις κατανάλωσης ή άλλης χρήσης. Για οποιαδήποτε χρήση απαιτούνται εξατομικευμένες συμβουλές, που πρέπει να ζητήσετε από τον γιατρό και από τον διαιτολόγο σας.

Εμπνεύστρια της δημιουργίας της Green Garden είναι η κυρία Μαρίνα Τσόγκα που, από το 1993, καλλιεργεί το πρότυπο του υγιεινού τρόπου διατροφής στου ανθρώπους γύρω της. Η αγάπη της για την υγεία και την αφθονία σε όλα είδη διατροφής έγιναν το σήμα κατατεθέν της αλυσίδα καταστημάτων Green.

Sorry, the comment form is closed at this time.

if( function_exists('slbd_display_widgets') ) { echo slbd_display_widgets(); }