Δείτε τις 21 συνταγές για να διαλέξετε τον φρέσκο χυμό σας και με ένα τηλεφώνημα να τον παραλάβετε στον χώρο σας στη σελίδα με τα προϊόντα μας.
Για τον επαγγελματικό σας χώρο στείλτε μας τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας

 

+30 21041 24227
greengarden594@gmail.com
h

Μπρόκολο

Το μπρόκολο προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας…

Ένα πανίσχυρο όπλο για τον οργανισμό μας είναι αδιαμφισβήτητα το μπρόκολο.

Το μπρόκολο περιέχει μια σειρά από θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες για τον οργανισμό μας αλλά και μας ενυδατώνει γιατί περιέχει 91% νερό. Επιπλέον είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φολικό οξύ, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Α, Β-καροτίνη, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες ενώ αποτελεί κύρια πηγή κυτταρινών. Επίσης, τα 100γρ μπρόκολου (βρασμένου) αποδίδουν μόλις 30 θερμίδες.

Το μπρόκολο ενισχύει το ανοσοποιητικό με τη βιταμίνη C που περιέχει, και έχει αντικαρκινική και αντι-μικροβιακή δράση, δρα ευεργετικά για την καρδιά και προστατεύει για τα μάτια. Οι πιο βασικές αντικαρκινικές ουσίες του μπρόκολου είναι η ινδόλη-3-καρβινόλη και η σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο, όπως και το κουνουπίδι, ανήκουν στα κραμβοειδή λαχανικά καιι έχουν πλούσια αντιοξειδωτική σύνθεση δρα ενάντια στα καρδιακά νοσήματα αλλά περιέχει και διαλυτές φυτικές ίνες που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης. Περιέχει επίσης την ουσία σουλφοραμάνη, που θεωρείται ότι προστατεύει τα κύτταρα του ματιού από την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το μπρόκολο ενισχύει το ανοσοποιητικό με τη βιταμίνη C που περιέχει, και έχει αντικαρκινική και αντι-μικροβιακή δράση, δρα ευεργετικά για την καρδιά και προστατεύει για τα μάτια.

Για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη από το μπρόκολο, χρειάζεται να είναι φρέσκο και να το μαγειρέψετε ελαφρά στο ατμό.

Το άρθρο είναι μόνον ενημερωτικό. Δεν παρέχει συστάσεις κατανάλωσης ή άλλης χρήσης. Για οποιαδήποτε χρήση απαιτούνται εξατομικευμένες συμβουλές, που πρέπει να ζητήσετε από τον γιατρό και από τον διαιτολόγο σας.

Εμπνεύστρια της δημιουργίας της Green Garden είναι η κυρία Μαρίνα Τσόγκα που, από το 1993, καλλιεργεί το πρότυπο του υγιεινού τρόπου διατροφής στου ανθρώπους γύρω της. Η αγάπη της για την υγεία και την αφθονία σε όλα είδη διατροφής έγιναν το σήμα κατατεθέν της αλυσίδα καταστημάτων Green.

Sorry, the comment form is closed at this time.

if( function_exists('slbd_display_widgets') ) { echo slbd_display_widgets(); }